Lidt Historie

Fra Birkegården til Dolphin Hotel Herning

Dolphin Hotel Herning, der indtil 2019 hed Hotel Birkegården, er opbygget om et parcelhus fra 1951. Dengang lå det langt udenfor Herning på en bar mark. Det startede med at blive solgt muremørtel og lignende fra grunden. Senere blev huset udvidet med hotelværelse på grund af stigende efterspørgsel fra gæster til Messecenter Herning. Der blev etableret flere værelser i 1974 og i 1976.

I 1979 blev der gjort en gennem gribende renovering, med opførsel af pool og sauna på taget, samt indtil flere små hyggelige barer. Samtidig blev der etableret en rigtig god- og anerkendt gourmet restaurant på stedet. Hotellet var i denne periode kendt for gode fester og konferencer og møder. Flere magasiner anvendte endda kulisserne til fotooptagelser.

En sjov lille historie er, at biler engang kunne køre tværs igennem det store glasparti, der pryder receptionsindgangen. Her satte chaufførerne gæster af, for så at køre ud i modsatte ende af glaspartiet. I dag anvendes området som terrasse. Poolen og sauna måtte desværre lukkes.
Dolphin Hotel Herning har i dag 42 værelser (+ 14 i Annexet) og en restaurant, der serverer morgenmad for hotellets gæster. Samt en a la cart restaurant der på messe- og event dage forsøger at genskabe den fantastiske stemning fra først i 80érne. Samt rigtig fine lokaler til kurser og fester.

lidt-historie

lidt-historie

DanskEnglishFrançaisDeutsch